TT en WK

Feest in de tent. Eindelijk is het zover: ik maak mijn entree in de wereld van de TT. Ik kijk bij onze WK-uitzending Drenthe Buitenspel vanaf de beroemde camping van de Asser Boys, vlak naast het circuit. Vandaag is het even een combinatie van voetbal en motoren.

Gezellige drukte: roodverbrande Engels naast bleke Slowaken, even verderop een forse Duitser die in de rook zit van de bbq van de Nederlanders naast hem. De ervaren TT-gangers hebben een generator bij zich, zijn niet te beroerd om in de rij te staan voor de douche en houden van bier, veel bier. Een wereld apart.

Bbq naast een verkeerslicht op de ringweg van Assen. De sfeer rond Assen is wel heel bijzonder. Overal campings op plaatsen waar normaal rustieke landerijen te zien zijn. Op veel plaatsen kringelt de rook van de bbq's tussen de tenten, caravans en campers, het is aangenaam warm. Op de weg rijden de motoren, soms agressief, meestal relaxed.

Eerlijk toegeven: ik heb niet zo veel met motorsport, maar ik voel wel de bijzondere sfeer. Die is denk ik heel verslavend. Het festijn duurt nog t/m zaterdag. Eens kijken hoe hard het afkicken daarna aan komt… 

Op de weg terug nog even langs twee andere van de honderden TT-campings gereden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s