Lady lady lady ley

Ooit zong eendagsvlieg Pierre Groscolas Lady lady lady lay. Het liedje galmde vandaag door mijn hoofd. Onze eigen kleine lady, Fien van vijf, zorgde voor de hoogtepunten en de diepe dalen op deze stralende dag. Een groot deel van de dag brachten we door in het bosbad. Heerlijk genietend van het ijskoude water, aangenaam geïrriteerd door de enorme drukte. Voor ons vertrek vroeg ik aan Fien of ik haar nagels nog even zou knippen; dat staat wel zo netjes. "Nee papa, ik wil lange nagels, dat hebben dames altijd." Een dame dus, met stijl.

P1010034

Pas na de gezellige middag in het bosbad, kwamen de diepe dalen. Dochterlief besloot om denkbeeldige oordoppen in te doen; Fien luisterde nergens meer naar en gooide de kont tegen de krib. Brutale teksten, tong uitsteken, leesboek nat maken, schreeuwen, huilen, het volgde elkaar in hoog tempo op.

Met pijn in het hart moesten we hard optreden: ze vertrok met weinig eten naar bed en mag twee weken niet bij anderen spelen. Dat laatste leek eindelijk zoden aan de dijk te zetten: het werd rustiger in huize Mulder.

Deze hectische sessie werd afgesloten met een hoogtepunt. Fien riep me nog een keer bij haar: "Pap, pap, kan je nog even komen?" Ik hobbelde met tegenzin haar kamer binnen. "Pap, ik vind je echt heel lief. De liefste van de wereld." De schat. Maar u kent me: de komende dagen mag ze nergens spelen…

Categorieën: Fien

Een gedachte over “Lady lady lady ley

  1. misschien het tweede kind syndroom of net als bij ons het middelste kind syndroom. Jade (altijd de liefste van de drie geweest ) is sinds een paar weken brutaal, geeft antwoord, zegt néé als ik wat vraag. Wat een ommekeer, revolutie in huize ivanjine en helaas zijn wij vaak de straf vergeten voordat hij echt afloopt…….dat doet het gedrag ook geen goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s