Leeg

De pijp is leeg. Helemaal. Van de afgelopen twaalf dagen was ik er elf aan het werk. En nu is de koek even op. Deze zaterdag en zondag zijn mijn zwager en schoonzus bij ons. Dat is gezellig en rustig, tegelijk. Nu ik toegeef aan de moeheid, die ook is ontstaan doordat de kinderen (met de 0-jarige Bas voorop) voor onrustige nachten zorgen, merk ik dat de luiken de neiging hebben om dicht te vallen.

Positief is wel dat ik de afgelopen drie dagen lekker gewerkt heb, voor het eerst in zeven weken kreeg ik een goed gevoel bij mijn werk!

Ook mooi: Saar zwom vandaag de sterren van de hemel. Ze was fanatiek, maakte lol en het ging gewoon goed. Later op de ochtend maakte we een wandeling, met z’n tweeën. We keken of mijn vriend Wouter thuis was. Toen dat niet het geval bleek, liepen we gewoon in het waterige zonnetje. Lekker kletsen. We liepen over een braak bouwterrein, ik sprak over een toendra. Saar wilde weten wat een toendra is. En zo gingen van het ene onderwerp naar het andere. We liepen langs de Eem, de nieuwe Pannenkoekenboot, de tandpastafabriek en de kazerne van de brandweer. Het is leuk om zo, als vader, met je dochter rond de dwalen en haar dingen te vertellen.

2 gedachtes over “Leeg

  1. Zo’n dochter-vadergesprek blijft. Vandaag had ik een gesprekje met mijn beina 40 jarige dochter die juist thuis was gekomen van een rig. Die contacten zijn vitamines voor het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s