Wat een leven!!

Ik moet nog steeds wennen aan mijn nieuwe werk op de webredactie van NRC. Het gaat met ups en downs, met vallen en opstaan. Maar ik heb wel een hele prettige 24-uur achter de rug.

Gisteravond draaide ik avonddienst. De hele grote redactie van NRC Handelsblad is dan voor een klein deel bezet. Alle redacteuren van nrc next kruipen aan een paar bureau’s, dicht bij elkaar. Er wordt heel hard gewerkt maar er is ook tijd voor lolletje en voor spiegeling, even met elkaar over een onderwerp praten. Heel aangenaam.

En vandaag ben ik met de camera op pad gegaan. Wat een feest! Ik mocht drie portretjes opnemen van bewoners in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. NRC Handelsblad volgt deze ‘Vogelaar’-wijk de komende jaren met een hele reeks artikelen. Ook op internet krijgt de wijk aandacht. Binnenkort komen de portretjes on-line te staan. Ik voorspel u: het wordt leuk.

Ik ben bij drie authentieke, aardige, lekker pratende Amersfoorters geweest. Lekker kletsen, filmen en horen over het leven in een ‘achterstands’ wijk. Wat opvalt: deze mensen erkennen dat hun wijk niet perfect is maar het voelt als een dorp en ze willen er nooit meer weg. Oprechte mensen. Zoals ik al schreef: het was een feest. Overigens gaat dit niet op voor mijn rug. Na maanden liep ik weer eens de hele dag met een camera te zeulen, dat voel ik nu nog.

Een gedachte over “Wat een leven!!

  1. Hee dan werk jij zeker in hetzelfde gebouw als ik. Ik werk bij het AD namelijk, in Rotterdam. Op de derde verdieping zit het NRC en ook Next. Wij zitten op de vierde. 🙂
    Wat grappig… als dat tenminste zo is 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s