Scheepvaartmuseum met koninklijk bezoek

Het is een vette aanrader: het vernieuwde Scheepvaartmuseum. Natuurlijk kun je nog modellen van lang vergane schepen bekijken, maar het is veel interessanter om door de bek van een walvis te lopen, je te verkleden als een zeedier, een echt VOC-schip te betreden of (het hoogtepunt) mee op (een virtuele) zeereis te gaan.

Vandaag vermaakten we ons in Amsterdam omdat mijn moeder haar 72ste (!) verjaardag vierde. Een luxe uitje – met eten voor en na – naar het Scheepvaartmuseum met mijn ouders, mijn broer en zijn gezin en wij. Iedereen bleek enthousiast.

Al was het hoogtepunt voor een aantal van ons toch echt niet het museum zelf. Saar zag ze natuurlijk weer als eerste. En onze oudste zorgde er wel voor dat we het allemaal binnen 10 seconden ook wisten: Willem-Alexander, Maxima en de kinderen brachten ook een bezoekje aan het museum. Dit zorgde bij een deel van onze groep – ik zal verder geen namen noemen – voor enige beroering. Ik vond het niet zo interessant. Tot ik bedacht dat jullie (mijn lieve bloglezers) het nooit zouden geloven. Tot mijn verdriet moet ik bekennen dat ik me vervolgens ontpopte tot een soort Joop van Tellingen. Maar het is gelukt…

2 gedachtes over “Scheepvaartmuseum met koninklijk bezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s