Ach ja, die bouwvakkers…

P1020683 Het bleken klussers die hulpvaardig adviezen gaven, bovendien waren ze vriendelijk. Voor de vakantie begonnen ze aan de badkamer. Ze haalden het niet om het af te krijgen voor de bouwvak. Dus keerden ze na de vakantie terug. Recht onder de badkamer was er toen al een vochtplek te zien in de gang naar de keuken. Oeps. Ze bleken een tijdelijke afdekdopje op een afvoer vergeten te zijn. Terwijl ze verkondigden dat we de wasbak al konden gebruiken. Nooit kwamen ze terug op de schade aan het plafond.

Toen maakten ze de badkamer af. Prima. Echt waar. Mooie vloer. Prima verwarming. Fijne douchebak. Maar nu blijkt de wasbak niet soepel door te lopen. Ze stuurden de rekening. Wij reageerden op een aantal nieuwe, onbekende posten. Bovendien gaven we de verstopping door.

Sindsdien is het stil, al ruim een week. Waarom lukt het bouwvakkers nou nooit om helemaal geen problemen te creëren? En waarom komen ze nooit terug op de fouten die ze maken maar schrijven ze wel iedere scheet die ze laten op de rekening? Maar we komen d'r wel uit. De rekening is nog niet betaald. En de badkamer is simpel maar mooi geworden.

Een gedachte over “Ach ja, die bouwvakkers…

  1. Bouwvakkers, met name loodgieters, zijn rouwdouwers. In m’n beginjaren verbouwde ik, als electriciën, velen (bad)kamers. Timmerlui zijn de zachtaardige lieden met zaag en hamer. Hun bazen zijn de hoofdaannemer en huren een (goedkope) loodgieter in voor het pijpenwerk, échte rouwdouwers dus die totaal geen gevoel hebben (en zullen krijgen) met jouw badkamer. De hoofdaannemer stuurt echter wel de rekening van het prutswerk op! Hij weet vaak niet eens dat ’t slecht is uitgevoerd omdat Floris bij de ioodgieter (zonder gevoel) klaagt. 😉
    Voortaan, net als je mountain bike, gewoon zelf doen. Ik weet inmiddels álles van waterleidingen… Die badkamer ga jij nog hard nodig hebben als die bike klaar is! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s