Bob de Bouwer

De mannen lopen licht voorover gebogen rond. De regen wordt horizontaal door de wind voort gejaagd. Een man steekt een shagie op maar de regen slaat onverbiddelijk toe. Het water druipt langs de verweerde gezichten omlaag. De handen zijn gevat in dikke werkhandschoenen. De handelingen kortaf, stijf van de kou. 

Langs de rand van de bouwput, achter het hek, kijken Bas en ik omlaag. Iedere beweging van de betonvlechters wordt door Bas van commentaar voorzien. Wat hij zegt versta ik niet, maar het ligt opgewonden, gespannen.

De grote hijskraan brengt zonder een krimp te geven, een trechter-achtig apparaat vol beton de lucht in. Een vingertje wijst, Bas vindt het prachtig. "Tsjaatjaa, ma ti ka taataaa." Hij lijkt geen last te hebben van de kou en de regen. Ondanks zijn regenjasje met capuchon is zijn haar nat, zijn handen en wangen zijn zo rood als het hoofddeksel van Roodkapje. We staan al meer dan 15 minuten bij de bouwput. Ondanks het protest van Bas, besluit ik te vertrekken.

Met de vele bouwprojecten in de buurt is het duidelijk: Bas kunnen we voorlopig gratis, zonder pretpark o.i.d., vermaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s