Mijlpaal: Saar naar de middelbare school

Voor het eerst ging Saar vandaag naar de middelbare school. Een korte kennismaking met een uitleg over de eerste week op school. Ze krijgt een paar dagen om te wennen. “Al die grote leerlingen botsten tegen ons op”, vertelde ze jolig maar ook onder de indruk aan de telefoon. Vanaf donderdag is het echte werk aan de beurt. Saar is er klaar voor, de volgende stap richting volwassenheid. Een stap waar ze aan toe is, zo bleek deze zomer.

Het Baptisterium in Pisa, om de hoek bij de wereldberoemde toren. Ook dit gebouw staat schreef, maar veel minder dan zijn welbekende achterbuurman.

Voor de rijkversierde achterdeuren van het Baptisterium zit mijn gezin in de schaduw. Na de foto loop ik naar ze toe en ga ook op de trap zitten. Heerlijk koel marmer. We luisteren naar het verhaal van Saar.

Onze oudste leest voor uit de Capitol Gids. We horen hoe de gebouwen ontstaan zijn. Het is voor het eerst dat Saar zich zo verdiept in de geschiedenis. Het is voor het eerst dat ze ons allemaal voorleest. Voor mij is het weer een teken van de groeiende wasdom. Het is nog pril en kwetsbaar, maar de groei is ingezet.

Een gedachte over “Mijlpaal: Saar naar de middelbare school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s