Een warme week genieten in Oostenrijk en weer verder

Het zweet parelde deze week letterlijk van mijn hoofd. We liepen 5 wandelingen in 7 dagen, het begon met een tochtje van ruim een uur en eindigde met een kuitenbijter van 4,5 uur. Wat een feest om weer in de bergen te zijn.

Het zweet parelde deze zomervakantie heftiger van mijn hoofd dan vorig jaar. Toen tikte de thermometer met moeite de 15 graden aan. Dit jaar stijgt het kwik regelmatig boven de 30 graden uit. We combineren het wandelen met verkoelende momenten in zwem-meertjes en -baden.

Nog een reden waarom het zweet af en toe figuurlijk van mijn hoofd liep: flinke onweersbuien. Iedere keer is het weer indrukwekkend als de donder klapt en door het dal rolt. De regen viel vooral aan het eind van de middag en in de avonden: lekker verkoelend.

Ook een spannend moment deze week: Bas rent met een heftig bloedende hand op ons af. Hij is boven in de bergen gevallen en heeft zich flink gesneden aan een steen. We hebben gelukkig ons verbandtrommeltje bij ons. We vegen het bloed weg en plakken de wond zo goed mogelijk dicht. Na 2 uur dalen – dat prima verloopt – krijgt Bas in de medische kliniek van Serfaus vier keurige hechtingen.

Na alle wandelingen en avonturen in het Kaunertal en rond Serfaus, Fiss en Ladis, is het tijd om verder te trekken. We rijden vandaag naar Italië, de komende tien dagen staan we in de hitte op een camping in Toscane.

 

Een gedachte over “Een warme week genieten in Oostenrijk en weer verder

  1. Fantastisch deze plaatjes , jullie kunnen goed lopen zeg. En die kinderen zijn kanjers zulke uren wandelen petje af . Nu naar Toscane veel plezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s