Een teken van leven uit Spanje

Een mailtje uit Nederland; een roep om een teken van leven. Mijn moeder wil graag weten hoe het op vakantie is. Met een dochter in Maleisië, een schoonzoon in Ghana, een zoon in Frankrijk, een zoon in Spanje en zelf bijna in Barcelona, valt het niet mee om iedereen in de gaten te houden. Maar vanuit Spanje kan ik melden: het gaat helemaal prima. We zijn nu ruim een week onderweg en al poepie bruin. Een kort verslag in foto's.

De eerste dag eindigen we bij Parijs, in Versailles om precies te zijn. We maken een heerlijk tochtje op de fiets langs het paleis en door de tuinen.


We willen niet meer dan 5 uur rijden op een dag, dus de tweede etappe eindigen we in de Dordogne. Het weer is al wat beter.

Het slechte weer ligt achter ons, we passeren de laatste horde richting Espot, onze eindbestemming in de Spaanse Pyreneeën.

Ons kampement voor 16 dagen.

Onze camping ligt net buiten Espot, dagelijks lopen we even naar de piepkleine supermarkt.

We zijn in de bergen om te wandelen in een prachtige omgeving.

Al is een taxi-jeep ook geen slechte optie, moet soms kunnen na een stevige wandeling.

En voor ontspanning is genoeg ruimte, het zonnige weer doet ons verkoeling zoeken. Maar dit zijn de bergen: in het beekje én het zwembad is het water ijskoud, maar wel lekker voor even.

Maar we zijn hier vooral om te wandelen. We trainen voor een tocht naar een hut, volgende week willen we er één nachtje slapen. Overigens in een andere hut dan hier op de foto. En let op de wolken op de achtergrond, dat is het slechte weer in Frankrijk…

 

Advertenties

5 gedachtes over “Een teken van leven uit Spanje

 1. Wat een stoere kinderen en kleinkinderen hebben we toch!
  Heel erg leuk. Wij zijn weer gerust. Geniet lekker verder! Heel veel liefs Henny

 2. Heimwee, echt heimwee, naar een riviertje met kristal helder water, kabbelend langs stenen en steentjes. Inderdaad stoer hoor, jullie zo te zien trekken. Goed op elkaar letten en afspraken maken! All the best en liefs,
  Taco

 3. Jaloersmakende gezins-kampeer-berg taferelen! Nog twee en half jaar, dan krijgt onze kleine man een rugzak voor zijn verjaardag en volgen wij zeker dit heerlijke voorbeeld. Veel plezier verder. Lekker genieten samen. Amersfoort is nog ver weg. Maar daar spreken wij elkaar weer over een paar weken.

 4. Hoi Floris, Fleur en de kinderen,

  Heel veel plezier daar in de mooie Pyreneeën. Lopen jullie ook stukjes van de GR10? Dit voorjaar heb ik die gelopen van de Middellandse Zee tot Puigcerda, niet zo gek ver bij jullie vandaan. Ben benieuwd te horen hoe de overnight hike is verlopen!

 5. Aandoenlijke kiekjes, mijn vriend. Ben niet anders van je gewend. Ik laat zelden digitale sporen na, zoals je weet, maar breek nu met die traditie. Heb ff gekeken waar jullie je precies bevinden, of althans daar waar ik vermoed dat jullie je ophouden, en dat is voor zover ik kan nagaan een flink eindje verwijderd van de branden, die Noordoost-Spanje momenteel treffen. Klopt deze constatering? Je reageert niet op mijn sms-jes, makker (al doe ik dat zelf ook slechts bij hoge uitzondering tijdens een vakantie, dus no offence). Hoe dan ook: laat even van je horen. Groet, Mark

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s