Een dorp is geboren

Een kenner ben ik niet, ik moet het meer hebben van beginnersgeluk. Tijdens een ochtendwandelingetje over het circuit van Assen ontdek ik tot mijn grote vreugde de eerste wedstrijdmotor. Hij staat in de pitsstraat. Een pracht exemplaar. Collega M. is helemaal trots als ik de foto laat zien: het blijkt het exemplaar van Dokter Rossi. En die ken ik zelfs… de grote Valentino Rossi.

Tijdens het ommetje valt me verder op dat de mensen die werken in de MotoGP vooral bezig zijn met opbouwen, inrichten en schoonmaken. Zelden zo veel mannen met sopjes en zwabbers in de weer gezien.

Het is überhaupt een belevenis om door de paddock van de TT Assen 2012 te lopen. Voor veel collega’s mag het dan gesneden koek zijn, business as usual, maar ik kijk met open mond in het rond. Want de vrachtwagens worden met militaire precisie op hun plek gezet, de chauffeurs moeten zenuwen van staal hebben. Want het zijn grote exemplaren, die uitschuiven, omhoog komen, vol staan met meubilair en vooral glimmen van de glamour. Dit is een plek waar nog geld zit. En dan na te gaan dat ik ze slechts gezien hebben tijdens het opbouwen en nog niet eens in vol ornaat. Nu weet ik het: het is gewoon een kermis. Een hele dure kermis. Prima vermaak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s