In de jeugdherberg van Basel het nieuwe jaar in

Een rit vol opspattend water – erg onrustig – heeft ons in Basel gebracht. Dit Is de plek waar we 2012 verwelkomen. Raar dat je op zo’n manier voor de rest van je leven een ‘binding’ hebt met een stad.

We zitten in een jeugdherberg. De afgelopen dagen trokken verschillende mensen een viezig gezicht als ik ze het vertelde. Vol medelijden werd ik aangekeken. Maar de jeugdherberg in Basel is al lang niet meer zo’n stofnest als voorheen. Het is een modern gebouw vol goede voorzieningen. De stapelbedden zijn ook niet mijn favoriet, maar de kinderen vinden het top. Bovendien zeggen de mensen elkaar hier op de gang nog goedendag en hebben we een grote ‘woonkamer’ en een keuken vol moderne voorzieningen.

Zojuist zijn we een blokje omgegaan. Het kindervuurwerk was een groot succes, vooral de sterretjes en knalerwten. De regen kon de kids niet deren. Voor de kinderen is 2012 dus al begonnen, zij hebben geen maling aan de tijd. Ze gaan nu naar bed en wij pakken de champagne alvast, die staat in de ijskast van de jeugdherberg met een verplichte sticker met onze naam er op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s