Daar gaat het geld

P1020676 Fien springt om me heen. Ik probeer me te concentreren, ik heb geen zin in een snee in mijn vingers. Met bezweet gezicht zet ik de blikopener op de spaarpot van mijn jongste dochter. Terwijl ik draai hou ik de scherpe rand van het blik in de gaten.

Fien wil per se een of andere anti-klitten-kam kopen. 'Zo een die vriendin M. ook heeft.' Wij vinden het zinloos, maar na enig overleg is besloten dat ze haar spaargeld mag gebruiken. We geven het geld tenslotte zodat ze leren omgaan met geld. Daar horen verkeerde aankopen ook bij. Dus werk ik aan het openbreken van de 'persoonlijke' kluis van Fien; er zit 21 euro in.

Deze vakantie hebben we een overzicht voor het zakgeld gemaakt. Saar krijgt iedere week een euro, Fien 50 cent en Bas 20 cent. Als ze het op zaterdag krijgen, strepen we het keurig af op een lijst. De meiden zitten helemaal vol met plannen om het geld uit te geven. Bas niet. Bas weet niet eens wat 20 cent nou precies is. Hij praat de hele tijd over 20 euro. Misschien is de wens wel de vader van de verwarring…

P.s. morgen is het zover: de eerste historische beelden!

Advertenties

2 gedachtes over “Daar gaat het geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s