Seksuele voorlichting

Het bizarre verhaal over het 12-jarige meisje in Groningen gaf een goede aanleiding om eens over seks te praten met Saar en de anderen. Vriend Kees vG sprak onlangs – tijdens één van onze etentjes met Michael J. – over de manier waarop hij het onderwerp met zijn (inmiddels grote) dochter behandelde. Zonder taboe, zonder schaamte. Van jongs af aan.

Van nature praat ik niet zo makkelijk over het onderwerp, maar het heeft even in mijn hoofd rondgezongen en nu was het tijd. Zo ging het aan tafel opeens over condooms en waar ze voor bedoelt zijn. Natuurlijk moest Saar eerst even giechelen en keken Fien en Bas vol onbegrip. Maar we hebben het luchtig, duidelijk, zonder taboe en niet heel lang over het onderwerp gesproken. Dan kunnen ze alvast wennen aan alles wat er in de wereld te koop is en waar ze niet bang voor, maar wel wijs over moeten zijn.

Een gedachte over “Seksuele voorlichting

  1. Verstandig en goed om zo open met je kinders te praten. Dat geeft zicht op de manier waarop je met de kinderen, ook afzonderlijk, in de toekomst kunt praten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s