Cholesterolbom 2 – The final bang

P1080190-1 Naar aanleiding van het eerste bericht over de Cholesterolbom, heb ik een menu bedacht: simpel, lekker en een totale aanslag op ieder dieet. Zo kan ik het recept van de Cholesterolbom (foto rechts) geven, ingeleid door twee andere smaakexplosies. Ik breng u naar de buitenste rand van het fijne gevoel: uw buik zal aan het eind van dit blogje tonnetje rond zijn.

We beginnen met een heerlijke courgette soep: een mooie, ronde smaak, afgemaakt met crème fraiche en peper. Een goed begin van dit buik-vullende-menu. Maar we beginnen dus rustig.

Het hoofdgerecht is een traktatie die we vorige week in Frankrijk voorgeschoteld kregen: Tartiflette. In het recept wordt gesproken over 1 reblochon, maar dat mogen er ook best 2 zijn. Nog een noodzakelijke aanpassing op het recept: VERWIJDER ONDER GEEN BEDING DE KORSTEN! Juist de krokante korsten zijn de veelbelovende toegang tot dit heerlijke eten.

Even een minuut of tien uitbuiken mag, maar ik wil u niet te veel op adem laten komen. Er wacht ons nog één gerecht. De Cholesterolbom! Hieronder het recept zoals ik het van mijn tante kreeg. Mijn advies: iets meer crème fraiche en minder biscuitjes. Geniet van deze smaakvolle afsluiting van mijn menu genaamd 'Attentat dans une diète'.

Vastleggen in volledig scherm 28-2-2011 191841

3 gedachtes over “Cholesterolbom 2 – The final bang

  1. Doet een beetje aan Monchou taart denken. Denk alleen dat je daarmee de calorietjes niet gaat halen.
    Ach af en toe moet dat kunnen he….

  2. ok nou als je de de “potage” iets light wilt houden kun je ipv crème fraiche ook mixen met vache qui rit (smeer kaas); eigenlijk net zo lekker….. en door de tartiflette s’il vous plait ook nog een royale scheut droge witte wijn, en idd vechten om de korst die echt het lekkerst is.
    Update uit Fr; de nieuwe IPAD komt 25 maart uit, ik heb me al ingeschrijven op de apple site…..HEBBEN!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s