333.333

P1070454 Wie veel op de weg zit, heeft veel tijd om na te denken. In lijn van deze oude wijsheid, heeft mijn hoofd alle ruimte tijdens de vele kilometers die ik in de auto rij. Natuurlijk zijn de hoofdrollen daarbij weggelegd voor mijn gezin en mijn werk. Maar de hersenen dwalen soms af.

De afgelopen tien duizend kilometer vermaakte ik me al bij de gedachte dat ik de 333.333 kilometer op de teller van onze auto zou rijden. Want het is een bijzonder getal. De 3 staat voor de heilige drie-eenheid (Vader, Zoon en de Heilige Geest). Maar 3+3, 3+3, 3+3 maakt 666. En dat is weer het getal van het beest, de Antichrist. Naar het schijnt staat het zo geschreven in Openbaringen 13 vers 17-18. Hoe wonderbaarlijk kan een getal zijn*.

Ik ga er vanuit dat het staat voor de heiligheid. Deze week, de week van 333.333 kilometer, kreeg ik te horen dat mijn jaarcontract omgezet wordt in een vaste aanstelling. Dat is toch niet mis!

* Volgens sommigen is 18 (3+3+3+3+3+3) het getal van Adolf Hitler: 1 = A, 8 = H. Een belangrijk figuur in de geschiedenis, het vak waar ik een bevoegdheid in heb. En 729 (3x3x3x3x3x3) schijnt een audio data compressie te zijn en dat is toevallig: een groot deel van mijn carrière werk ik (deels) bij de radio, mijn oude liefde.

Een gedachte over “333.333

  1. Zeker niet mis, gefelciteerd !
    Het uitleggen van getallen en getallenkombinaties is eeuwen oud. Het leidt naar winst of verlies, naar voorspoed of tegenslag. Het blijft, naar mijn idee, familie van de roulette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s