Meneer het luxe paard

Je hebt werkpaarden en luxe paarden. Meneer Bas behoort tot de laatste categorie. Al eerder deed onze jongste me denken aan een Indiaanse pasja. Ook vandaag liet meneer zich heerlijk bedienen. Eerst bij het ontbijt (brood) en later op de dag bij de televisie (chips).

P1060755 P1060765

Toch is het een top ventje. Een groot deel van de dag was hij met zijn moeder op stap, steeds maar weer door de kou. Met rode wangen en goed gehumeurd kwam hij thuis. Vlak voor hij op de grond bij de televisie lag, stond hij letterlijk te dansen in de keuken. Hij reageerde met een verheugd 'yesss' op het nieuws dat hij even tv mocht kijken. Bovendien klaagde hij niet dat ik moest werken. 

Bas mag graag om me heen draaien. Af en toe een kletsje, soms me even aanraken en dan weer door spelen. Zelfs als ik werk, vindt hij het leuk om bij me te zitten. Bas weet dat hij me niet moet storen en dat doet hij dan ook niet. Hij speelt gewoon lekker met zijn speelgoed, terwijl ik woest op het toetsenbord zit te rammen. Bas kan het niet zoveel schelen. Hij is tevreden thuis, met zijn vader vlakbij en zijn moeder beneden. Het leven kan niet beter. Paarden houden nou eenmaal van hun stal.

P1060760

 

Categorieën: Bas

2 gedachtes over “Meneer het luxe paard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s