Internet, dat is toch iets met computers..?

Heel af en toe vergeet een collega dat de internetredactie iets anders is dan de afdeling ICT. Ik glimlach vriendelijk en help de betreffende collega met Word of een ander programma. Want meestal weet ik de oplossing wel. Ik beëindig mijn hulpactie standaard met een kort grapje over internet en computers, dat ze zo op elkaar lijken of toch eigenlijk niet.

Ik vind het niet erg om collega's te helpen. Datzelfde geldt voor mijn schoonzus. Ze heeft een eigen bedrijf en wilde een website. Eigenlijk weet ik daar niet heel veel van. In mijn team zit een fantastische techneut die het allemaal in goede banen leidt op onze site. Toch ben ik aan de slag gegaan en zo vulde ik de afgelopen weken menig uurtje. Ik ben redelijk tevreden over het resultaat. Helemaal nu ook Google de site weet te vinden.

Dat is het mooie: mensen helpen is leuk en leerzaam. Ook al rommel ik tijdens zo'n hulpactie vaak ook maar een beetje naar het eind toe. Kennelijk ben ik daar in ieder geval goed in. 

 

Een gedachte over “Internet, dat is toch iets met computers..?

  1. Gelukkig kun jij er om lachen, daardoor ik nu ook. Maar ik vind het stiekem om te huilen dat er in ons vak nog steeds mensen werken die er anno 2011 zonder gene voor uitkomen dat ze geen bal van (de niet meer zo) nieuwe media begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s