To kat or not to kat? Deel 3

Voorlopig is de discussie ten einde gekomen. Saar probeerde het nog sputterend maar ze legt zich voorlopig bij haar (gedeeltelijke) nederlaag neer. Maar het feuilleton is nog niet ten einde.

Na alle dappere pogingen van onze oudste dochter om een kitten ons huishouden in te praten, hebben Fleur en ik een beslissing genomen. De kitten mag er komen. Maar niet nu. Dit laatste komt voort uit puur praktische overwegingen. Eind oktober zitten we een paar dagen in Parijs en eind november zitten we een paar dagen op Schiermonnikoog. Het is niet praktisch als thuis een kitten de boel op stelten zet. Bovendien schijnen voorjaarskatten 'beter' te zijn dan najaarskatten. Misschien moet ik onze goede vriend JT, dierenarts, maar eens raadplegen. Misschien kan hij een paar tips geven om een 'goede' kat binnen te halen en hebben we wel een kattenluik nodig? Bovendien beloofde hij op deze blog voor entingen en kittenvoer te zorgen.

Saar hoorde onze beslissing een beetje bedremmeld aan. Ze liet me keurig uitpraten en probeerde het toen nog één keer: "Maar deze kitten is gratis." Mijn reactie: "Saar, daar gaat het niet om. We vinden het prima dat de kat er komt, alleen niet nu." Saar knikte, mompelde nog "ik wil geen kat maar een kitten" en ging heerlijk snel over tot de orde van de dag.

P.s. Denkt u nou niet dat we van deze zaak af zijn door een loze belofte te doen. Saar heeft het geheugen van een olifant. Ik schreef eerder al over mijn telefoonnummer dat opgeslagen zit in haar hoofd, gisteren herinnerde ze me fijntjes aan een belofte die we haar eerder deden. Welke dat was? Kijk, het is dus niet altijd zo-vader-zo-dochter…

 

3 gedachtes over “To kat or not to kat? Deel 3

  1. Kattenluikje dat reageert op een uniek hangertje aan het halsbandje. Hebben wij ook al jaren, ideaal tegen hongerige buurpoezen die denken slim te zijn. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s