Roestige Fifa

Mijn vroegere enthousiasme voor wielrennen ben ik kwijt. Ooit bracht ik vele uren per Tour de France door voor de buis. De dopingzaken volgde elkaar in hoog tempo op en vergalde mijn plezier. Nu volg ik het nog slechts sporadisch. Hetzelfde dreigt een beetje voor het interland voetbal. Daar ben ik sinds gisteravond ook minder enthousiast over dan voorheen.

QxJvh Een zeer humoristische foto geeft scheidsrechter Lorrionda (Urg) gelijk: het doelpunt van Engeland werd terecht niet goedgekeurd. Waarom niet gewoon even de vierde official naar de beelden laten kijken? Al moet een foutje kunnen, dacht ik nog. Tot ik 's avonds ook scheidsrechter Rosetti zag schutteren. Hoe ver stond de Argentijn Tevez bij de 1-0 tegen Mexico buitenspel? Een heel eind. Dat zagen de Mexicanen ook tijdens de herhaling in het stadion. Einde wedstrijd. Al was de 3-0 van Tevez nog zo fraai, het was een foute beslissing van de Italiaanse arbiter bij dat eerste doelpunt. En dan die gele kaart voor Robben, zojuist in het duel van Oranje tegen Slowakije. Volkomen willekeurig gegeven.

En de Fifa? Binnen een uur na Duitsland – Engeland liet de keizer van de 21e eeuw, Sepp Blatter, weten dat video-arbitrage niet aan de orde is. Einde discussie. Maar dat is eigenlijk geen nieuws.

2 gedachtes over “Roestige Fifa

  1. Van collega Bert begreep ik dat de beelden van dat afgekeurde doelpunt uit de samenvatting zijn geknipt op de fifa-website. En lees ook de reacties op die wedstrijd eens. Louter jubelverhalen. Niets, maar dan ook niets over de afgekeurde goal. Riep daar iemand iets over censuur?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s