Veegbericht

Een mooie term, geleerd bij NRC: veegbericht. Een bericht waarin alle feiten over een gebeurtenis samenkomen. Dit keer weer eens een veegblog van de rommel in mijn hoofd:

  • Een hele dag binnen gezeten met collega’s van andere regionale omroepen. We kwamen bijeen als internetwerkgroep. Urenlang ideeën uitwisselen en netwerken. De zon scheen uitnodigend maar het stoorde me niet. Het was goed om te horen waar anderen aan werken, hoe ze zaken aanpakken en ik ontdekte dat ik netwerken eigenlijk best leuk vind.
  • Tijdens de vergadering zaten een aantal collega’s regelmatig niet op te letten: twitter, mobiele sites, sms’jes, kortom de mobiele telefoons waren even belangrijker. Ik moet bekennen: ik deed ook af en toe mee. Moderne tijden.
  • Is het u ook opgevallen: de laatste tijd zijn hier maar weinig foto’s en video’s te vinden. Ik heb mijn kleine fototoestel aan Fleur gegeven. Daarom loop ik een beetje ‘naakt’ door de wereld. Ik loer op een nieuw toestel: FZ-38 van Panasonic. Dat is de opvolger van mijn vorig jaar overleden toestel.
  • Soms is het lastig op je handen zitten. Vat u hem?
  • Gouden tip voor iedereen die last heeft van protesterende kinderen tijdens het tandenpoetsen: laatste een liedje kiezen en zing het. Zolang het liedje bezig is, gaat het poetsen door. Je zou verwachten dat ze korte liedjes kiezen, maar de lange nummers zijn juist populair.
  • Op het moment dat de kinderen willen dat je bij ze blijft, even samen in bed, dan kiezen die oelewappers voor korte liedjes.
  • Het populairste liedje vandaag: Zie ginds komt de stoomboot. Sinterklaas wil maar niet vertrekken. Eigenlijk is dit al een week of zes het populairste liedje. Waarom? Ik heb nu eenmaal vreemde kinderen.
  • Nog twee nachten en dan gaan we kamperen. Net als het slechter weer wordt. Maar de kinderen riepen me vrolijk na: "Daaaar trekken we ons niets van aan!!" Groesbeek en Borger, here we come.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s