’s Nachts naar de speeltuin

Img_7370
Bas ligt bij ons in bed. De kleine man heeft last van een rood velletje en pukkeltjes. De zon en de zonnebrand laten het ventje niet onberoerd. Dan kan het rustiger zijn om tussen je ouders in te liggen. Voor ons is het verre van ideaal, maar het hoort er gewoon af en toe bij. Al kan het ook te ver gaan…

Naast me in bed is het onrustig. Bas draait, kreunt en keert zich nog eens om. Met moeite loer ik door een kiertje van mijn oogleden. Het is kwart over drie. Buiten is het aardedonker. Langzaam komt Bas overeind, hij gaat op zijn knietjes zitten. De haren staan alle kanten op. En met schorre stem wordt de eis op tafel gelegd: "Ik wil naar de speeltuin." Even schiet door mijn hoofd om het gewoon te doen. "Nee, we gaan niet," zegt Fleur. Bas protesteert, maar luistert uiteindelijk naar zijn ouders, Waarom zou het ventje nou midden in de nacht naar de speeltuin willen? Is spelen zo leuk? Een de wolk aan herinneringen uit het verleden, weet ik het antwoord natuurlijk al lang!

Categorieën: Bas

Een gedachte over “’s Nachts naar de speeltuin

  1. Dat lijkt mij erg leuk, Bas !, snachts naar de speeltuin ! ’s Nachts buiten spelen is ook al leuk. Maar ja ………………de nacht is er om slapen………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s