Dekselse meiden

P32700711

Het is eind februari, begin maart 2005. Fien is net ons gezin komen versterken. Onze meiden liggen in bed en stralen een enorme kracht uit. Vijf jaar later blijken het inderdaad dekselse meiden. Van beiden een voorbeeld.

Saar blijft onze strijd tegen haar duimen en pinken verstoren. Subtiel. Iedere dag krijgt ze opdracht om Byte-X op de nagels van haar duimen en pinken te smeren. Mevrouw doet het braaf maar probeerde er deze week toch weer onderuit te komen: "Pap, ik kan het er beter niet opsmeren. Nu moeten jullie steeds weer een nieuw flesje kopen. Dat is toch zonde van het geld."

Fien heeft moeite om ’s avonds in slaap te vallen. Een strenge aanpak leidt tot grootse scenes waarbij het volume van het jammeren en huilen vaak genoeg boven het niveau uitstijgt van bard Assurancetourix (ook Kakofonix genoemd), dorpsgenoot van Asterix. Een lieve aanpak leidt tot een hangerige dochter die alleen nog maar op je schoot wil zitten, met haar armen om je schouders. En als ze dan toch naar bed moet, komen de dikke tranen en de opmerking: "Maar ik heb jullie zo gemist. Ik mis jullie altijd. Ik mis jullie. Echt. Ik mis jullie."

Advertenties

Een gedachte over “Dekselse meiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s