Een nieuwe baan – de achtergronden

Zo zie je maar: een blogger schrijft echt niet alles op zijn blog. De afgelopen weken ben ik samen met Fleur en een aantal ingewijden druk geweest om de baan bij RTV Drenthe binnen te halen. Zonder dat u het doorhad. Ik word daar de nieuwe chef internet. Een spannende functie omdat het een nieuwe functie is en de regionale omroep grote plannen heeft. Daar mag ik een bijdrage aan leveren. Met een nieuwe redactie.

Naast een nieuwe uitdaging is het ook een avontuur van veel kilometers. Zolang ik nog geen contract voor onbepaalde tijd heb, zal ik op- en neerreizen. Mijn ouders wonen in Norg, vlak bij Assen, zodat ik daar ook af en toe kan bivakkeren. Daarbij moet ik een diepe buiging maken voor mijn vrouw: Fleur stapt samen met mij in dit avontuur en veel van de lasten zullen op haar schouders terecht komen. Niet alleen een groot deel van de zorg voor de kinderen maar ook als praatpaal. Maar ze is sterk!

Gisteren heb ik het bij NRC wereldkundig gemaakt. De reacties waren hartverwarmend. Mensen gunnen me de volgende stap in mijn carrière maar geven ook aan dat ze me zullen missen. Ik zal de krant ook zeker missen. Zoveel bijzondere mensen! De fijnste reactie kwam van mijn chef Kees: "Bij RTV Drenthe gaan ze nog veel plezier beleven aan Floris." Wat een compliment.

Bij de omroep in Assen word ik herenigd met twee oud-collega’s van RTV Utrecht, Albert en Anton. Deze laatste stuurde een prachtige aanhef in reactie op het bericht: "Jippiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee." Dan nog de reactie van NRC-collega Paul Steenhuis. Hij vindt het jammer dat ik ga, we werkten heel prettig samen bij het maken van podcasts, maar hij groeide op in Drenthe. Paul kwam met een, naar eigen zeggen, oud gezegd: "Liever dement dan een Drent." Ik heb deze ongepaste opmerking met een superieur glimlachje van me af laten glijden 😉

Ten slotte: dank voor alle reacties via Facebook, twitter en andere wegen!!

11 gedachtes over “Een nieuwe baan – de achtergronden

 1. Van harte Floris! Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik je liever naar een andere RTV had zien vertrekken (goh, welke zou dat nou zijn). Gek zeg, ik vind Drenthe nu meteen een stuk leuker.

 2. By the way, het ‘opladen’ van je site gaat nu wel erg lang duren. Weet niet of dat aan mijn appeltje ligt of aan de zwaarte van jouw website. Jij als internet-deskundige weet dat waarschijnlijk beter dan ik.
  Gr. Nienke

 3. Jammer voor NRC. Jammer voor Dr. Zeepaard ook. Maar hij wenst je veel geluk in Drenthe (- klinkt wel een beetje droog). En ik wens je dat ook.

 4. Van harte gefeliciteerd. Klaas Samplonius gaat nog veel plezier aan je beleven. Wordt wel een hele stap; van de Rndstad naar de rustige periferie.
  Zie je in Assen experimenteren en dan weer terugkeren 🙂
  abrazo John, die jou samen met Lieke deB. en Bert Kous in juni een camjo-cursus wilde laten geven. Kan ik nou helemaal wel vergeten.

 5. En van de kleine hereniging bij de ene regio-omroep is het nog maar een stapje naar de grote hereniging bij die andere regio-omroep. We blijven hoop houden!

 6. Gefeliciteerd Floris, jammer dat jullie niet allemaal voor Omroep Zeeland gekozen hebben, dan had ik daar zeker ook gaan solliciteren 🙂
  Doe Anthon en Albert de hartelijke groeten van mij als je hun ziet!

 7. Van harte gefeliciteerd. Doe Anton en Albert de groeten van mij.Hebben ze daar nog een telefoniste nodig?? haha
  Drente lijkt me wel wat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s