Mexicaanse griep 4

Joost reageerde op het vorige blogje door zijn twijfel over de prik te uiten. Is het nodig of niet? Hij is een volwassen, sterke vent en ik kan me voorstellen dat het dan lastig beslissen is. Helemaal als zijn zoon hele dagen met ongevaccineerde leidsters in het kinderdagverblijf in aanraking komt.

Voor Fien en Bas is het denk ik wel goed. Zij krijgen de vaccinatie zelf en ik geloof niet dat de bijwerkingen groot zijn. Tot nu toe – na 24 uur – zijn er helemaal nog geen bijwerkingen. Ik geloof al helemaal niet dat, zoals sommigen op internet beweren, tijdens het prikken en nanochips in mijn kinderen zijn gespoten.

Gisteravond tijdens het journaal had ik drie overpeinzingen:

  1. Complottheorie: de overheid heeft tot inenting van kinderen besloten om zo een gigantische rampenoefening uit te kunnen voeren.
  2. Wie heeft er voordeel van deze grootscheepse vaccinatie: de farmaceutische industrie. Welke lobby hebben de twee leveranciers van de vaccins opgezet?
  3. Fien en Bas hebben het echt goed gedaan. Op het journaal huilde zowat ieder kind. Al weet ik hoe televisie gemaakt wordt: redacteur staat achter cameraman en jut hem op om vooral de dikke tranen in beeld te brengen. De stoere kinderen zijn niet interessant. Behalve die van mij natuurlijk.

Een gedachte over “Mexicaanse griep 4

  1. Zeer vereerd, een blog dat begint met mijn naam! Mijn twijfel geldt alleen voor mijzelf: waar is de betrouwbare informatie waarmee ik een weloverwogen beslissing kan nemen? Ik geef verder alle risicogroepen (wat een rotwoord, als het oa om je kinderen gaat) groot gelijk dat ze een prikje gaan halen.
    Over je overpeinzingen: ik denk dat een combinatie van 1 en 2 ten dele waar is. De lobby is machtig en heeft zijn tentakels op onwaarschijnlijke plaatsen, zelfs in het hart van het RIVM. En de overheid zal de uitvoering van de campagne zeker evalueren om er lering uit te trekken, want deze operatie is natuurlijk een unieke kans. Maar als er echt boze opzet achter zit, dan zijn de overheid en de lobby veel te log en omvangrijk om zoiets boosaardigs onder de pet te houden. Laat staan dat de ‘zwakken der maatschappij’ massaal worden gechipt.
    En over Fien en Bas: het zijn niet onze kinderen, maar we hebben genoten van de foto’s van een juichende Bas en een coole Fien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s