Salsa, tango of gewoon de waltz…

Wat geef je een prachtvrouw als Fleur? Als echtgenoot moet je toch echt iets bijzonders geven. Dit jaar is dat prima gelukt. Ze wil al heel lang met me dansen. Ik heb de souplesse van een 300-jarige eik, dus ik heb het lang afgehouden. Tot ik in Brazilië, starend uit de auto die ons langs eindeloze wegen bracht, besloot dat het gewoon moet gebeuren. We gaan dus dansen.

De grote vraag is nu: welke dans wordt het? Lang leve internet. Een rondje op YouTube heeft mijn mond doen openvallen. Waar ben ik aan begonnen? Tegen Fleur zei ik dat het iets spannends moest worden, niet een standaard waltz, niet het klassieke stijldansen. Kijkt u gerust mee en bedenkt u mijn figuur en souplesse bij de beelden – als u dat lukt…

Tango

Salsa

Samba

Moet het dan toch maar een waltz worden? Ik geef de tango en salsa nog niet op! De samba lijkt me echt te moeilijk. Zelfs voor iemand die zijn inspiratie haalt uit onderstaande beelden van een gewone waltz…:

3 gedachtes over “Salsa, tango of gewoon de waltz…

  1. Mijn ontvangst is slecht. Dus ales is schokkerig. In plaats van naar vloeiende dansbewegingen keek ik naar een aardig partijtje van een op judo gelijkende vechtsport ! Maar ik moet meteen onthullen dat op m”n desktop een korte opname is gedownload van een serie salsa danspassen. Ik heb sinds heel lang altijd geleden genoten van de dans, al dans ik zelf nu niet meer.

  2. Nu hebben wij wel eens gesquashed (3x woordwaarde) samen. Ik zie jou dit niet gelijk doen. Maar ja dit is ook wel een beetje de zaterdagmiddag amateurs vergelijken met de championsleage. Als je maar lol hebt toch? Bovendien als je dit een beetje aanpakt hoef je ook niet te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s