The Office

Ik ben normaal niet blij met de afstand tussen huis en werk. Iedere dag vijf kwartier heen en vijf kwartier terug. Maar de laatste dagen vermaak ik me prima. Sterker nog: ik kijk zelfs uit naar de reis.

Al jaren ben ik een grote fan van The Office van de BBC. Van deze serie zijn maar 12 afleveringen gemaakt. Iedere aflevering heb ik, met gekromde tenen, drie keer gezien. Nooit durfde ik te beginnen aan The Office van de Amerikaanse zender NBC. De angst voor de bekende Amerikaanse destructie van echt goede comedy. Toch ben ik voor de bijl gegaan. Ik kijk naar de afleveringen op mijn iPod Touch.

De eerste drie afleveringen zijn bijna letterlijk overgenomen uit de Engelse scripts maar daarna volgt het een eigen weg. De serie is heerlijk om naar te kijken, door de herkenbaarheid en zeer gênante situaties op het kantoor. Daarmee komt ik die uren wel door.

Categorieën: Ik

Een gedachte over “The Office

  1. Ik begon heel blij aan deze blog, want ik ben wèg van The Office, de BBC-versie tenminste. Ik heb de dvd en een tijd terug hebben we met een paar collega’s elke dag in de pauze een aflevering gepakt. Heerlijk, vooral omdat je toch gaat vergelijken met je eigen werk. Maar die Amerikaanse spin-off heeft een heel groot nadeel: hij is Amerikaans. In dat land is het pas leuk als het grotesk is. Het origineel van de BBC is juist leuk omdat het allemaal subtiel is. Maar misschien dat ik er via de iPod toch voor kan vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s