Rood licht

P1000200
Saar is begonnen aan het echte werk. Al na de eerste dag verzuchtte ze: "Dat stoplicht staat de hele dag op rood." De kleutertijd is voorbij, in groep 3 moet ze aan de slag. Het rode licht in de klas geeft aan dat ze moeten werken.

Een flink deel van de dag zijn Saar en haar klasgenoten bezig met taal. Vandaag was ze d’r flink moe van. Onze oudste ontspande zich in de tuin en toonde daarbij een zeer nuttig eigenschap: ze verenigde het nuttige met het aangename. De ontspanning bestond uit het sproeien van de planten.

Saar vindt het wel heel erg leuk. Ze wil nu heel graag kunnen lezen. Regelmatig zit ze met haar snufferd in boekjes. Eergisteren nam ze me flink beet. Ze lag met een boekje op bed. Aarzelend las ze een zin voor, op de manier zoals kinderen met weinig ervaring doen. Na ieder woordje wachtte ze even, om vervolgens het woord met grote twijfel uit te spreken. Maar de zin klopte. Natuurlijk kon ik mijn oren en ogen niet geloven maar ontluikende ontwikkeling moet je niet meteen de grond in boren. Dus ik feliciteerde haar hartelijk met deze mijlpaal. De pretoogjes vielen me op maar deden geen belletje rinkelen. Saar keek met een schuin hoofd naar haar vader, liet me keurig uitspreken en zei toen lachend: "Ja pap, wat denk je nou? Die zin verzon ik. Ik kan toch nog niet lezen."

Advertenties
Categorieën: Saar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s