Een harde opvoeding

P1050377
Met dikke, dikke tranen zit Saar tegenover me. Ze is heel boos, al is het wellicht een gevoel van onmacht die de tranen laat stromen. De druppels glijden van haar gezicht op haar borst, daar blijven ze liggen.

Ik heb haar zojuist met vette overmacht van het dambord geveegd – de foto verteld het verhaal, zij had zwart, ik wit. Onze oudste is helemaal niet blij met het verlies. Ze verwijt me dat ik haar niet genoeg geholpen heb. Ze verwijt me dat ik haar vaker had moeten waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Ze verwijt me dat ik altijd maar wil winnen.

Ik kijk met gemengde gevoelens naar Saar. Ik moet lachen om haar fanatisme en haar pogingen om me over te halen om haar toch te laten winnen. Maar ik voel me ook een zak omdat ik mijn dochter zo hard aanpak. Tenslotte slaat de vertedering toe en sluit ik haar in mijn armen. Eindelijk komt ze snikkend tot rust.

Saar en ik dammen graag tegen elkaar. Het is gezellig en een goede oefening voor de hersenen. En het bood vandaag een goede gelegenheid voor een opvoedkundige actie. Saar kan namelijk helemaal niet tegen haar verlies. Meestal laat ik haar daarom lekker winnen, maar ja… daar leer je dus niets van.

95

Advertenties
Categorieën: Saar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s