Een kleine daad van verzet

Als fan van internet heb ik ook een account bij Twitter. Een prima medium maar ik gebruik het niet actief. Zo leuk en spannend is mijn leven nou ook weer niet. Maar via Twitter heb ik vandaag mijn eigen vorm van verzet tegen het geweld in Iran gepleegd. Op aanwijzing van twee collega’s heb ik mijn woonplaats veranderd in Teheran, Iran.

Het idee is simpel en misschien wel te ver gezocht: de Iraanse veiligheidsdienst wil de gebruikers van Twitter in Iran het zwijgen opleggen. Deze twitteraars brengen steeds weer het nieuws over de gebeurtenissen naar buiten. Dus zoeken de agenten via internet naar de accounts van de gebruikers in Teheran. Aan mijn naam kunnen ze binnen twee seconden zien dat ik daar natuurlijk niet echt woon. Maar het leidt ze even af van hun zoektocht en iedere seconde telt.

Waarom een verzetsdaad? Gisteren zag ik de beelden van de stervende Neda via YouTube. Schokkend. Het oorspronkelijke filmpje is in Nederland online gezet. De mensen in Iran halen hun nieuws overigens niet van internet.

Een gedachte over “Een kleine daad van verzet

  1. Geweldig, dat is de eerste zinvolle toepassing van Twitter die ik tot nog toe heb gezien. Die ga ik promoten bij je collega-twitteraars!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s