Compliment voor die ene conducteur

Oeps, kaartje kwijt. Vaak heb ik mijn portefeuille oude treinkaartjes zitten, dus gooide ik de kaartjes die vanmiddag in de weg zaten in de prullenbak. En toen kwam de conducteur langs. Het gebeurde vlak na Utrecht met nog een minuut of 10 te gaan. Na een kort verhoor (Waar bent u ingestapt? Rotterdam Alexander. Waar hebt u de kaartjes dan per ongeluk weggegooid? Op kantoor. Waar moet u naar toe? Amersfoort) kreeg ik op barse toon het verzoek te volgen naar het balkon.

De conducteur beende voor me uit en ik zag wat mensen kijken: "Ha, die hebben ze te pakken!" Ik was al bereid om de boete te betalen. Ik was een beetje dom geweest en moest maar op de blaren zitten. Aangekomen op het balkon, gaf de conducteur mijn kortingskaart terug terwijl een glimlach doorbrak op zijn gezicht. "Laat maar zitten, maar blijf wel hier op het balkon. De mensen in de coupe hoeven het niet te weten." Ik beantwoord zijn glimlach en bedank hem hartelijk. Hij bezorgt me een goede dag en ik denk weer iets positiever over de NS. Die man is dus echt goed in zijn werk.

Categorieën: Ik

Een gedachte over “Compliment voor die ene conducteur

  1. Ik had verwacht dat jij een jaarkaart zou hebben met je dagelijks tocht naar het westen van het land! Maar toch… de conducteur heeft je vast eerder zien zitten en braaf je kaartje zien pakken als hij er om vroeg.
    Die donder en bliksem was idd geweldig. Ik heb er (zonder camera o.i.d., kan het toch nergens op het web kwijt! ;-)) een uurtje naar zitten kijken, nadat ik eerst even alle apparaten op stroom had losgekoppeld natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s