Een plank, maar niet zo maar een plank

P1030175Het oogt als een normale niets-aan-de-hand plank, op een granito-vloer. Oogje, handvat en twee scharnieren. Zonder nadenken zou u er aan voorbij lopen als de plank langs de kant van de weg zou liggen. Voor u is het zo maar een plank. Terecht.

Voor ons is het niet zo maar een plank. Het is een plank die zes jaar lang in de weg zat, maar wel voor veiligheid zorgde. De plank gebruikten we om de trap naar zolder te versperren zodat eerst Saar, toen Fien en als laatste Bas er niet langs kon. Soms stond hij open, soms lag hij op de treden als een waakhond die iedereen tegenhoudt. Maar Bas klimt er tegenwoordig zonder problemen overheen, dus is de plank niet meer nodig, ik heb hem weggehaald.

De weg naar zolder is weer vrij. Dat is handig maar niet meer dan normaal. In vele huizen is de weg naar zolder vrij. Toch is het voor ons een bijzonder moment want het is weer een teken dat onze kleine kinderen groot worden. Bovendien is het heel prettig dat we gewoon weer door kunnen lopen.

Een bijzonder moment op een heerlijke dag: ’s ochtends een tuinhek gebouwd met buurman Evert en ’s middags een keertje gewerkt voor RTV Utrecht. Voor mijn oude baas mocht ik naar Voordaan – Gooische, heerlijk verslag gedaan van de hockeywedstrijd. Genieten, ook al omdat ik vriend/collega Kees van Gestel weer eens sprak.

2 gedachtes over “Een plank, maar niet zo maar een plank

  1. Ha Floris, vandaag bezoek gehad in ons nieuwe huis in Baarn van twee bevriende gezinnen met kleine kinderen. Ik stond echt versteld van alle kindergevaren in mijn huis: hete thee, open trappen, salontafel op wieltjes, gezellige waxinelichtjes, kattenbrokjes om zelf in je mond te steken, leuke vijver in de tuin, enz. enz. enz. En wat jij nog niet wist: als alles goed gaat hebben we hier vanaf augustus zelf ook zo’n kleintje die ooit gaat rondscharrelen, dus ik denk dat zo’n lifesaver-plank bij mij enorm van pas zou komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s