Sofie aan tafel

P1030163Met straatgenoot Huib speelde ik gisteravond een potje squash (5-1 gewonnen maar dat is van minder belang). Met buurmannen Evert en Kor en overbuurman Dirk plaatste ik vandaag een nieuwe schutting tussen de tuin van Kor en onze tuin. Daarna dronk ik met buurman Evert nog een biertje. En vanavond kwamen straatgenoten Fabian en Yvonne met hun kinderen bij ons eten. Het is hier soms net een dorp en ik kan me dus niet voorstellen dat buurgenoten elkaar niet kennen.

Het bezoek van Fabian en Yvonne was in het kader van Sofie aan tafel, een idee van de gemeente. Amersfoort bestaat 750 jaar en dat betekent een hoop feesten en andere activiteiten in de stad.

P1030165_2
Het idee achter Sofie aan tafel is dat inwoners elkaar weer beter leren kennen. Een beetje softig maar wel grappig bedacht. Inwoners nodigen inwoners die ze niet zo goed kennen uit voor een etentje. Zo leren inwoners weer andere inwoners kennen en zo wordt de sociale cohesie – ik weet niet of dit woord door de gemeente gebruikt wordt, maar het zal me zeker niet verbazen – binnen de stad versterkt.

Wij gebruikten Sofie aan tafel om Fabian en Yvonne, twee Duitse economische ‘vluchtelingen’ in onze straat, eens gezellig te spreken. Ze wonen al een jaar in onze straat en het was er nog niet van gekomen. Het sluit misschien niet helemaal aan bij de opzet van de gemeente, maar wij vonden het een gezellige avond en het bleek vandaag al eerder: we hebben al vrij veel contact met de mensen in onze direct omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s