Afscheid van een vertrouwde omgeving

280 dagen stond ze d’r op de stoep. 280 dagen at ze daar aan tafel haar broodjes. 280 dagen speelde ze d’r met andere kinderen. 280 dagen kreeg ze d’r liefde. 280 dagen kreeg ze d’r aandacht. 280 dagen stond lieve Anja voor onze Fien klaar.

In september 2005 kwam Fien voor het eerst bij haar nieuwe oppas Anja. 280 dagen werd ze opgevangen in een al snel vertrouwde omgeving vol liefde, geloof en sociale contacten. Fien leerde dat het goed is om voor anderen klaar te staan. Dat het goed is om de deur altijd voor anderen open te zetten.

Photobucket

En nu is het voorbij. Vanochtend hingen de slingers in de woonkamer, bracht Fien zelf cakejes mee, organiseerde Anja een afscheid met allerlei bezoek en stoelendans (!) en koekhappen en cadeaus. Anja, en al die anderen zoals Willemien en Thea, bedankt!! We zijn jullie dankbaar. Wat een geluk dat Bas nog onze lieve gastouder blijft.

Het afscheid bij Anja bracht de basisschool weer een stapje dichterbij. Een afscheid is dan ook, hoe ironisch, iets om te vieren. Fien groeit weer verder. Dat vieren we natuurlijk met friet, in ons huishouden van Jan Steen!

Photobucket

Dit alles levert toch gemengde gevoelens op. Ik zie mijn kind groter worden, lichamelijk en geestelijk. Het maakt me trots. Maar ook zorgt het voor spanning. Want de wereld van Fien wordt groter en dus wordt ze ook kwetsbaarder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s