Verslag van een overwinning

Als een warm bad. Het was leuk om de oud-collega’s van RTV Utrecht weer te zien. Vooral het bijkletsen met de sportjongens (al is mijn opvolger een vrouw) was gezellig. Veel interesse voor mijn nieuwe baan, een paar oude koeien en veel over sport en media. René, Bert, Bas, Michael, Rick, Christian (die helaas verstek moest laten gaan), Kees en al die andere oud-sportcollega’s: bedankt. Oei, wat kriebelt het weer als ik aan die sportuitzendingen denkt. Dat is het enige dat ik echt mis aan mijn nieuwe baan.

Ieder jaar organiseert de koepel van de regionale omroepen, ROOS, twee dagen vol bijeenkomsten. Hoogtepunt de uitreiking van de NL Awards, prijzen voor producties van de regionale omroepen. Vorig jaar won de sportredactie van RTV Utrecht al een award voor de prachtige documentaire over de dood van David di Tomasso. En nu mochten we dus de award voor de uitzending rond de finalestrijd om de landstitel bij de amateurs, tussen Argon en IJsselmeervogels, in ontvangst nemen. Leuk, al ben ik geen groot fan van het betreden van een podium. Gelukkig hoefde ik geen gebruik te maken van de ingestudeerde speech: ‘Ik dank mijn ouders, mijn vrouw, mijn drie kinderen, mijn oud-collega’s en vooral mijn eigen talent.’

Wel grappig: het mooiste moment van de avond kwam toen ik telefoon kreeg van mijn nieuwe chef, Kees, die op internet gezocht had naar het resultaat van de strijd. Hij wilde me even feliciteren. Toch mooi, niet? Ook vandaag op de reactie mocht ik de felicitaties in ontvangst nemen van die paar collega’s die ik het vertelde. Echt iets voor de krant: trots zijn als je het goed doet.

Bij de uitgang van het luxe hotel waar de top (soms letterlijk, tot het kleffe af) van de regionale omroepen bijeen kwam, stond een tafel voor promospul. Ik heb voor de kinderen pennen (Flevoland, RTV Oost), sokken (ja echt, van RTV Noord-Holland), stickers (L1) en ballonnen (RTV Utrecht) meegenomen. Want zo’n award is leuk maar kinderen zijn zo eerlijk: het blijft een stukje papier (en als ze er niet op mogen tekenen is dat niet interessant). Al is hun vader op dit stukje papier wel heel trots.

3 gedachtes over “Verslag van een overwinning

  1. ALS IK IN DE KEUKEN VAN JE WERK KIJK DAN IS HET DAAR NU AL GOED ETEN! JE ZIET DAT IN HET WERK WAAR JE VAN HOUDT OP IEDERE PLEK WEER ANDERE EN PRETTIGE COLEGA’S TE ONTMOETEN ZIJN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s