Partijtje

We zagen het allebei niet zitten. We zijn allebei tevreden.

Photobucket

Onze lieve Fien is gisteren drie geworden en kreeg een pop, ze ging uit haar dak. Op 2 februari 2005 zag ze om 06.01 uur het levenslicht in wat tegenwoordig onze logeerkamer is. Nu is ze een donderse meid die heerlijk haar eigen gang kan gaan, (sporadisch) explodeert als iets haar niet zint en heerlijk met haar zus kan spelen. Uren brengen die twee door in een wereld waar geen plek is voor hun vader of moeder.

Een kleine anekdote: Saar speelde op zolder, staand op het ouderlijk bed vroeg ze zich af hoe ze van dit onbewoonde eiland moest komen. Ik werkte maar ving de vraag op en gaf het advies om toch vooral te gaan zwemmen. Het leverde me een snauw op. De vraag was niet voor mij bedoelt maar voor haarzelf.

Praktisch als we zijn: Saar is eind deze maand jarig en vandaag organiseerden we voor beide dochters tegelijkertijd hun verjaardagspartijtje. Het werd een druk middagje. Maar de berg bleek zeker geen Everst, meer een Limburgs heuveltje, het liep gesmeerd en we hadden de indruk dat de kinders (inclusief de gasten) zich prima vermaakten. Er was cake versieren, kleuren, krijten, bouwen, marshmallows roosteren en smincken. Fleur nam haar dochters al voor het partijtje onder handen. Mijn vrouw blijkt een talent:

Photobucket
Photobucket

En nu is het doodstil in huis. De meiden en Bas zijn uitgeteld. Dat geldt ook voor mij. Ik heb 14 dagen achtereen gewerkt. Zo ook gisteravond laat en vanochtend vroeg. Maar het was de moeite waard. Ik heb lekker filmpjes gemaakt en gemonteerd. Daar kan ik echt enorm van genieten. Net als van mijn bedje. Het is nog vroeg maar toch: slaap lekker!

3 gedachtes over “Partijtje

  1. Mooie kleuren die de gezichtjes helemaal in feeststemming maken. Wat goed dat er zo’n reproductietechniek bestaat als fotograferen, digitaliseren en internetten (versturen).

  2. Mooi verhaal weer. Het klopt helemaal dat ouders zich niet met kinderspel moeten bemoeien. Ik herinner me hoe ik als kleuter met mijn broertje speelde dat we baby’s waren. Toen mijn moeder vroeg wat we aan het doen waren vertelde ik dat we pas geboren waren, waarop mijn broertje met zijn handen iets onbestemds uitbeeldde en uitriep: “En dan was hier de boor!”
    Mijn moeder begon hard te lachen, maar in mijn broertjes fantasie werkte dat nu eenmaal zo. 😉
    Gefeliciteerd met alle jarigen deze tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s