Waarnemingen

Grote tranen dropen langs haar rode wangen omlaag. Lieve Saar heeft last van een flinke ontstekking in haar hoofd, bij haar rechter oor. Gisteravond vulde ik mijn tijd met het vasthouden van de kleine meid. Iedere keer dommelde ze in, om een half uurtje later met een verwrongen gezicht weer wakker te worden. Tijdens een van de sluimersessies kwam Fleur thuis, ze was een avondje weggeweest. Ze nam het van me over, maar eerst fluisterde ze nog in mijn oor dat ze trots op me is en me lief vindt. Ik doezelde, het sluimerde in mijn hoofd, maar deze waarneming, het zachte gefluister, de liefde woorden, die klonk luid en duidelijk in mijn hoofd.

Nog een waarneming: ik werk deze week op het filmfestival. Ik wacht nu bijvoorbeeld op het inladen in mijn computer van een interview. Net at ik een frietje. Gewoon, lekker Hollands. Bij een friettent verderop. Met het toppunt van de Nederlandse haute cuisine liep ik de hoek om. Langs een grote glazenpui. Met de friet en mayonaise nog in de mond zag ik achter het glas een hele horde Chinezen de heerlijkste Aziatische gerechten wegeten. Daar stond ik dan. Met de puntzak friet in mijn hand. Ik schaamde me bijna. Wat een barbaars gerecht als je het met die fijne Aziatische delicatessen vergelijkt.

2 gedachtes over “Waarnemingen

  1. De Turk (naast de Albert Heijn op de Noordewierweg) verkoopt ook heerlijke (lunch)producten. Een wit tasje met ’n pizza erin valt minder op dan zo’n puntzak! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s