Een wonder per post

Tibidabo

De zon verdwijnt achter de Tibidabo, ten westen van Barcelona. De foto is genomen vanuit het appartement van Lyne. We waren in mei met het hele gezin in Spanje (lees het verslag). Bij dit bericht, maanden later, zocht ik ter illustratie een paar foto’s. Als ik de stillevens zie, droom ik terug naar Barcelona.

Saar in bus

Aanvankelijk had de trip naar Spanje ook een vleugje nare bijsmaak. We trokken een paar keer Barcelona in, met de stadsbus. Saar blij, zeker als ze voorin kon zitten. Dat gebeurde niet vaak. De bussen zijn daar vol. En in de massa van één van de bussen kon een dief Fleur rippen. Wat een schande!

Deze week arriveerde het wonder van Barcelona. In een grote, opgevouwen en dichtgeplakte envelop van de politie Haaglanden arriveerde de portefeuille van Fleur! Het stukje leer werd ergens in Barcelona gevonden (zonder geld en creditcard, maar verder met alles erin), iemand bracht het naar de politie, via de Spaanse ambassade in Den Haag kwam het in Nederland aan, de ambassade bracht de portefeuille naar de politie en die stuurde het naar ons op. Vriendelijk, aardig, goed. Het schenkt je weer vertrouwen in allerlei instanties.

Onze middelste, Fien, heeft vandaag ook iets fijns gedaan. Fleur vertelde dat ze met een namaak telefoon mij opbelde. Tijdens het imaginaire gesprek vroeg ze of ik met haar wilde trouwen! Ik heb haar nog niet verteld dat we helemaal niet kunnen trouwen.

Fien op het strand.

Fien, die afgelopen dinsdag al na één dag weer beter was, zit hier op het strand van Barcelona. Als ik dit zie, wil ik weer afreizen. Lyne, we komen! Schikt het ergens in mei?

3 gedachtes over “Een wonder per post

  1. Fijn dat Fien alweer beter is. En ja, zelfs in Spanje (haha) bestaan er eerlijke mensen. Jammer dat de creditcard er al uit was, maar die was waarschijnlijk toch al geblokkeerd. Kan Fleur iig weer naar de bieb.

  2. Niet eens met je eigen dochter trouwen? Aah, doe niet zo flauw, joh!
    Wat een goed nieuws uit Barcelona. Nog nooit gehoord dat zoiets mogelijk is. Geeft inderdaad wel weer vertrouwen.

  3. Wat zo’n terug gekregen portefeuille je nog allemaal meer kan bezorgen !! : herinneringen aan heerlijke oorden en avonturen. En voor de lezers weer prentjes van je dochters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s