Vakantiehuis

chambres d'hotes

We zouden het misschien wel willen, maar dit kunnen we zeker niet betalen. Eigenlijk willen we dit ook niet: je zou het alleen al moeten verven… Zo’n huis is groot en deze heeft maar deels centrale verwarming, dat leverde wel een romantisch moment op: terwijl we de linkertoren (onze toren) betraden, knapperde het vuur in de open haard in de hal, om het trappenhuis te verwarmen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, een haardvuur voor het trappenhuis, alleen het trappenhuis! Het is één van de chambres d’hotes waar we de afgelopen dagen sliepen. Ik maakte de foto overigens omdat het de enige wolken zijn die we in vier dagen zagen.

Samen met Fleur en Bas heb ik van zaterdag tot en met gisteravond zo’n 2000 kilometer gereden. We zochten Auvergne, Morvan en de zuidelijke Vogezen af naar een vakantiehuis. Meer nog gebruikten Fleur en ik de tijd om bij te kletsen. Met drie kids heb je daar niet zo vaak tijd voor. Saar en Fien waren bij mijn schoonouders, Bas (7 maanden) sliep veel in de auto en daardoor konden wij lekker praten. Over van alles, zeker ook over een tweede huis. Is het een goed idee? We neigen naar een bevestigend antwoord.

We weten ook wat we willen, over een jaar of 1,5, als het hier in huis wat rustiger is. Wat we dan willen? Deze huizen worden het in ieder geval niet…

Auvergne 1Auvergne 2Morvan 1

4 gedachtes over “Vakantiehuis

  1. als ik frans zou spreken en het betaalbaar zou zijn zou ik het wel weten, wat een mooie omgeving!Ik zie trouwens op de laatste foto ook wat wolkjes…:)

  2. Prachtig, wat een uitzicht. Hoop dat jullie iets vinden dat niet al te ver weg ligt, daar zul je later blij mee zijn (kun je nog eens in een weekend op en neer)!
    Succes, Andrea

  3. PS: heb je de andere verslaggeefster in de familie op tv gehoord? Heleen was 23 en 26 okt. te horen op het Jeugdjournaal, met foto’s (oa van ons huis) erbij! Te zien op uitzendinggemist.nl

  4. Hi Floris,
    Heb net een klus afgerond voor een serieuze tweedehuis-site. (www.tweedehuisgids.nl) misschien heb je er wat aan… Het kopen van een Frans huis heeft nog wel wat voeten in de aarde, maar laat je niet weerhouden!
    groeten, Cleo (van de Geld-pagina ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s