Wat begon met een stuk kauwgom…

Mijn hand bewoog rustig naar mijn mond. Tussen de vingers een onschuldig kauwgommetje. Een verfrissing voor de mond. Het blauwe ‘kussentje’ verdween tussen mijn malende kaken. Ik verwacht de elasticiteit van gum maar ik voel het knarsen. Het schiet door mijn hoofd: een grote terughaal actie, advertenties in de dagbladen, de fabrikant baalt omdat zijn kauwgommetjes gevuld zijn met glas. ‘Ik weet ook niet hoe het kan, dat moeten we tot op de bodem uitzoeken’ De directeur verschijnt op ieder journaal. En ik krijg een jaar gratis kauwgom.

In werkelijkheid zal de fabrikant nooit iets van het geknars horen. Het was geen glas. Het was tand. Mijn tand. Om precies te zijn mijn kies. Afgebroken. Dit gebeurde dinsdagavond en gisteren verklaarde mijn vingers zich solidair met mijn tand. Ze gaven het even op: even geen log. Ik boog mijn hoofd en gaf mijn vingers rust, ook al omdat ik in een stoel zat. Zo’n stoel waar je nauwelijks in kunt komen en al helemaal niet uit. Inderdaad. De stoel van de tandarts. En in mijn geval ben ik daar trots, blij en gelukkig mee. Mijn tandarts is mijn zwager.

Fleur, Saar en hun broer/oom.

Het was puur toeval. We hadden toch al een afspraak staan. Saar mocht eerst en bleek ook nu weer een held. Fleur is daarna geholpen en tenslotte heeft held Wils mijn kies teruggezet. Al boorde hij eerst zoveel weg dat er nog maar een kwart kies stond en toen heeft hij een nieuwe kies ‘opgebouwd’. Helemaal top. En het was nog gezellig ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s