Het Drentse platteland

Een rustige wandeling in Drenthe

Als jonge stieren gingen de neef en nichten los in de boerderij van hun grootouders. Het geluid galmt nog na in mijn hoofd. Mijn vader vond de briljante oplossing: ga met ze wandelen. Dat deed hij en ze kwamen moe en rustig terug.

Mijn ouders wonen aan de rand van Norg. Drenthe. Het is hier mooi, fijn. Niet om te wonen. Te ver weg. Het is een lekkere omgeving om te komen. Dat geldt ook voor Sauerland of de Vogezen. In Drenthe ‘hebben’ we al een adres, in Sauerland of de Vogezen nog niet. Dus zoeken we daar een vakantiehuis. Om te kopen. Niet huren. Dat is ons project voor dit jaar. Weer zo’n heerlijk fantasie project, ieder jaar nemen we er minimaal één of twee mee terug van vakantie.

Waarom een vakantiehuis? Om te investeren. Voor de lol en het klussen. En uiteindelijk om rust te vinden. Dat lukt Fleur en mij niet altijd in het volle Nederland, in Amersfoort. Al hebben we wel een mooi voorbeeld.

Saar vindt haar rust.

Sarah kan als een dolle spelen en dan opeens is ze stil. Een minuut of twee, drie steekt ze haar duim in de mond. Even rust. Even opladen. En dan gaat ze weer volop spelen. Maar om nou met mijn duim in de mond te gaan zitten om rust te vinden… Geef mij maar een vakantiehuis.

3 gedachtes over “Het Drentse platteland

  1. Die van ons heeft 6 wielen. Niet in de Vogezen, maar wel zomaar tussendoor even te pakken om ertussenuit te gaan. Heb je haar gezien?
    Klinkt overigens wel goed, zo’n huis, hoe ver rijden zijn de Vogezen of Sauerland? (moet leuk blijven voor een weekendje, anders kom je er niet genoeg)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s