Een goede daad

Mijn gedachten waren al in Rotterdam, bij de afspraak van vanochtend. Mijn lichaam bevond zich nog in een trein die met een gangetje van 120 kilometer per uur ergens door de bossen tussen Amersfoort n Utrecht reed. Een lichaam waarop een kaartje voor de betreffende treinreis ontbrak. Nooit word ik gecontroleerd, maar nu natuurlijk wel.

Ik biechte het gemis van een kaartje op aan de conducteur. Hij maakte aanstalten om een boete + kaartje uit te schrijven. Ik bedankte vriendelijk voor een retourtje. Op de terugweg zou ik wel een enkeltje met korting kopen, ik heb niet voor niets een kortingskaart. De conducteur moest wel lachen om mijn opmerking. Hij stopte zijn boekje weg en zei: "Ik kom zo bij je terug." Een paar minuten later flitste hij voorbij, onderwijl sprak hij de fantastisch aardige woorden: "Koop in Utrecht snel even een kaartje, dan is het goed." Wat een vriendelijkheid!!

Ik heb de hele dag met plezier teruggedacht aan dat moment: een man met macht die besluit daar geen gebruik van te maken. Dan ben je goed in je werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s