Passie

Thuis is het nog rustig. Geen gerommel in de buik, geen problemen rond de schoolgang van Saar. Sterker nog: haar juf vertelde dat de kinderen in de rij staan om met ons kind te spelen. We hebben (tot nu toe) een popie jopie gecreëerd! Het was wel heerlijk om haar naar school te brengen. Ze huppelde voor me uit en op school liet ze trots zien waar ze haar jas moest ophangen. Toen ik vroeg waar haar rugzaak heen moest, keek ze me meewarig aan. "Die moet natuurlijk in de bak bij de deur van de klas." Vervolgens mompelde ze binnensmonds: "Mijn papa weet echt niets!"

Met een gerust hart ben ik vanmiddag naar mijn werk gegaan. Ik moet tot vanavond laat aan het werk. Inmiddels is de redactie grotendeels leeg gestroomd. De mensen gaan naar huis, al wordt hier verderop een feestje gevierd. Collega’s Conny en Annegien presenteerden voor het laatst U Vandaag.

Het is nog de vraag of het voor de sportredactie vanavond ook feest wordt. Want de aap kwam vandaag weer uit de mouw: wij sportjournalisten genieten van ons werk, we zijn betrokken. Dat is mooi voor de passie, maar slecht voor de zenuwen. We voelen ons betrokken bij FC Utrecht. Vanavond staat het bekerduel tegen AZ op het programma. Dus zijn we gepassioneerd zenuwachtig. Terwijl we dus aan het werk zijn. Gepassioneerd zenuwachtig, hoeveel mensen zouden dat zijn op hun werk??

De uitslag? AZ wint met 2-1. Het was iets minder gezellig, zo ’s avonds laat op de redactie…

3 gedachtes over “Passie

 1. Inderdaad een hoogtepunt, je (eerste) kind naar school! Ook bij het tweede kind blijft dat spannend, maar toch…. Fien zal al gewend zijn aan de school, doordat ze steeds mee naar school zal gaan om Saar te brengen en op te halen….
  Ondertussen is het maart geworden. Misschien maar goed ook. Zit er toch nog een aantal dagen tussen nr 2 en nr 3. Bij een vriendin van mij zijn 2 kinderen op exact dezelfde dag geboren (en zijn geen tweeling). Met verjaardagen is het dan altijd schipperen…..
  Geboren worden op dezelfde dag als Saar, dat lukt hem niet meer!

 2. Ik zag laatst je bericht over Corazon Coffee. Kwam ik dinsdag (in de Krommestraat) een vriendin tegen in de stad die vroeg: Ga je mee een broodje eten? Je raadt het al! We hebben heerlijk gezeten en gegeten in Corazon Coffee! Dirk Jan was er niet, ik heb nog geinformeerd….

 3. lieve allemaal,
  het is alweer vrijdag en nog steeds denk ik dat er op vrijdag
  veel kinderen worden geboren.
  het is heel erg stil hier want ik ben “vrij” dus er zijn geen
  geluiden in huis en ik zit nog in mijn pyama.
  ik hoop dat jullie op dit moment ook nog lekker ontspannen
  in pyama kunnen zitten, maar dat zal wel niet, want Sara moest
  wel naar school of mocht misschien thuis blijven?
  ik kijk nu al uit naar maandag ,want dan komt Josephine weer
  met Linda spelen en dan……………………………………
  is er hopelijk toch wel een broertje geboren!!!
  jullie kunnen ten alle tijden de meisjes brengen als het nodig
  is, maar dat wisten jullie wel he?
  lieve Fleur; sterkte met wat er komen gaat en neem het ervan
  in je kraambed he?? Floris dat geld ook voor jou hoor!!!
  heel veel liefs van anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s