Voorpret

De voorpret is vaak al leuk. Fleur en ik ploegen deze dagen menig boekje en internetpagina door. We zijn onze zomervakantie aan het plannen. De vakantie valt voor ons dit jaar nogal laat en dus willen we reserveren. In augustus stromen Franse campings snel vol. We gaan weer naar Frankrijk. We twijfelde nog even aan zuidelijk Duitsland maar de gedachte aan Franse kazen, het andere ‘mooie’ eten en de prettige campings deed ons toch weer omslaan. We gaan in ieder geval naar Domaine les Gandins.

Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting

Het zijn twee beelden van de vakantie van vorig jaar. We krijgen er meteen weer zin in. De kinderen zijn ook enthousiast als ik over kamperen begin. Al is Saar enthousiaster dan Fien, maar die laatste vindt alles momenteel maar zo zo.

Wij vinden het kamperen met de kinderen altijd een prettige ervaring. Ik heb sterk het gevoel dat kinderen, door met ze te gaan kamperen, vrijer worden (ze rommelen heerlijk aan en vermaken zich prima met allerlei zaken (zwemmen, zandkastelen bouwen, dammen aanleggen, schelpen zoeken, dieren bekijken, takken verzamelen, lezen). Het leven op de camping is ongecompliceerd maar er moet wel gewerkt worden: het koken, afwassen, douchen, enz zijn gebeurtenissen die het ritme van de dag bepalen. Net zoals het ritme in de natuur bepaald wordt door persoonlijke verzorging en eten.

Samen werken aan het ‘leven’ schept ook een band. Zeker als je vier weken lang echt samen bent als gezin. We kijken naar de vakantie uit en de voorpret is er nu dus al.

Advertenties

5 gedachtes over “Voorpret

  1. Wat een schattig en ontroerend filmpje opver Saars afscheid van de peuterspeelzaal. De muziek komt me heel bekend voor!! Ik wil daar wel een cd van hebben. Dus vertel welk nummer het is. Dag, lieve schatten allemaal. Oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s