Rapport

Saar is er helemaal klaar voor.

Saar zit even uit te puffen op de bank. Ze kijkt naar de Kleine Zeemeermin. Haar ouders zijn intussen een klein stukje gegroeid. Saar heeft namelijk haar eindrapport (ja, die krijg je tegenwoordig) van de peuterspeelzaal gekregen. De conclusie: onze oudste is helemaal klaar voor de basisschool. Dus zijn we trots en dat hebben we Saar laten weten ook!!

Wel slaat bij mij een beetje de kou om het hart. Ik zal Saar weer een stukje meer vrij moeten laten. Ze gaat dadelijk naar school en als ik de schoffies in onze straat zie: ik wil haar zo graag nog beschermen. Maar volgens de peuterspeelzaal kan onze dochter het allemaal prima aan.

Het rapport is natuurlijk geen cijferlijst. Het gaat over zaken als motoriek, taal en sociale vaardigheden. Op dit laatste gebied kwam de opmerking: ‘Saar kiest er soms voor om niet mee te doen in het kringgesprek. Ze moet wel eens gestimuleerd worden om te gaan spelen. Lekker zitten en gewoon luisteren vindt ze namelijk ook wel heel leuk.‘ Ik vind het goed. Vooral de eerste opmerking. Kennelijk heeft onze dochter niet direct zin om mee te gaan in de groep. Ik hoop dat dit het eerste teken is dat ze geen meeloper is. Dat ze een zelfstandige dame wordt. Mooier kan toch niet?

2 gedachtes over “Rapport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s