Revolutie

In Huize Mulder vindt een stille revolutie plaats. Helemaal stil is het niet: de scheerkoppen worden door een ratelend motortje aangedreven. Ik ben overgestapt van nat scheren naar een scheerapparaat. Daarnaast ging ik van de week naar de kapper: mijn collega’s herkennen me nauwelijks. Vooral de afwezigheid van een baardje valt op.

Lang leve het scheerapparaat.

Na een week ben ik nog steeds blij met mijn keuze. De gevreesde geïrriteerde huid blijft achterwege en iedere dag zie ik er fris uit. Mijn oudste dochter is blij dat de prikdingetjes op mijn kin weg zijn. Een knuffel wordt nu sneller gegeven. Lang leve het scheerapparaat.

Tot nu toe gebruikte ik een oud scheerapparaat. Ooit gekregen van Fleur. Eindelijk, jaren later, begrijp ik de hint. Maar nu ik ‘om’ ben, wil ik een moderner ding. Ik probeer met niet te laten verleiden door allerlei toeters en bellen, ik kies denk ik voor de Philips HQ 8140. Een goede prijs-kwaliteit verhouding en het levert me iedere dag weer een babyface op!

Een gedachte over “Revolutie

  1. Hee, dan krijg je de groeten van het broertje, de PHILIPS HQ 7290/16 WILLIAMS F1 QUADRA. Heb ik twee maanden geleden op de (drievoudige scheer-)kop getikt. Wel een week lang branderig resultaat, maar inmiddels zweer ik bij elektrisch. Scheelt me kapitalen aan nieuwe mesjes en scheerschuim. Bovendien vond ik de uitdrukking “nat scheren” eigenlijk altijd al een beetje vies.
    Alleen het duurt tegenwoordig wel erg lang om het grondig te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s