Populaire weblogs

Een populair stelletje

Op de moedersite van deze weblog staat een top 50. Een lijst met populairste weblogs. Na het doornemen van die lijst (nee, ik was niet op zoek naar mijn eigen posititie, ik kom op die lijst niet voor) kan ik maar één conclusie trekken: internet is ook populair onder ouderen. In de top 50 staan 4 logs met ‘royals‘ als onderwerp. Overigens zijn ook mooie meiden (vooral van televisie), de televisie zelf en sport populair. Deze laatste onderwerpen vond geen verrassing, de koninklijke familie en hun collega’s in Europa wel. Jongeren interesseren zich toch niet voor prinsen en prinsessen?

Oud-logger, vriend en collega Maarten hielp me uit de droom. De populairiteit van de weblogs zegt werkelijk niets over oudere gebruikers van internet. Er schijnen loggers te zijn die, via een speciaal softwareprogramma, de log laten ‘aanklikken’. Hierdoor lijken ze veel bezoekers te trekken en voilá: u staat in de top 50.

Vandaag stond ik op mijn werk zeker niet in de top 50. Binnen de OR waren er allemaal perikelen waar ik als voorzitter niet in detail over naar buiten kan treden. Maar ik kan u wel zeggen: ik ben blij dat ik de OR ga verlaten. Bedrijfsbesognes zijn niets voor mij, het kost me teveel energie, ik neem het mee naar huis en ik ben slecht in ‘politiek’. Ik wil gewoon werken (om het geld) en genieten van mijn gezin. 

2 gedachtes over “Populaire weblogs

  1. Jammer dat er mensen zijn die dat soort programmatjes gebruiken om in die top50 te komen. Niet omdat ik er zelf graag inwil, maar omdat ik die top50 bekijk om te zien wat mensen nou leuk vinden. Met dit soort programmatjes verpest je het idee achter die top50 een beetje… zo ken ik een aantal web-logs met relatief veel bezoekers (waar ik zelf ook regelmatig een kijkje neem) die nog nooit in de top50 hebben gestaan… Nu weet ik waarom, en dat is dus zeker niet om dat die andere zoveel leukere, boeiender of mooieder info hebben. Jammer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s