Fien spreekt

Fien is bedorven uit de vakantie gekomen. Ze heeft zoveel aandacht gekregen, met name van haar vader, dat ze een verwend kind is geworden. Gezellig is anders. Afgelopen nacht, de eerste weer in haar eigen bed, wist ze me bijna een uur uit mijn slaap te houden. Een keel dat ze op kan zetten!! Arme Daphne, het buurmeisje dat haar kamer direct naast die van Fien en Saar heeft.

Toch zijn we trots op onze 1 jarige dochter. Want ze begint te praten. Ze heeft nog wat moeite met de woorden, maar het begint langzaam te komen. ‘Sorry’ wordt uitgesproken als ‘forry’. ‘Auto’ is ‘to’. Zo verbasterd ze meer woorden, maar ze is er mee bezig. We helpen haar zoveel we kunnen.

En onze jongste blijkt ambitieus: ze is ook aan het schrijven geslagen. Net als Sarah, die tekent rondjes op het papier en zegt dat ze ons een brief heeft geschreven. Zo had ze een briefje onder onze slaapkamerdeur op wintersport doorgeschoven. Fien wil ook wat Saar kan. Vrijdagavond zat ze in ons Duitse hotel te oefenen. Heel serieus. En u heeft gelijk: haar lichaamsbouw is die van haar vader…

Fien oefent met schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s