Helikopter hulp

Terwijl mijn eigen lichaam langzaam aan het herstellen is, had iemand anders in La Tzoumaz kennelijk botte pech en was er dringend noodhulp nodig. Op weg naar de kinderwei, op weg naar de ski-kunsten-show van Sarah, werden we verrast door een helskabaal. Een helikopter van de Zwitserse reddingsmaatschappij scheerde over. Nog geen honderd meter verderop landde het apparaat. Neuswiel op de heuvel, de achterwielen nog balancerend in de lucht. Nadat de dokter, een assistent, twee gigantische rugzakken en een brancard waren afgeleverd, vertrok de heli weer. We hadden onze ski’s nog niet ondergebonden of de snorrende reuzevlieg was terug. Ditmaal met een kabel onder het toestel. Daaraan werd even later de patiënt samen met de dokter afgevoerd.

Photobucket - Video and Image Hosting

Het ongeluk gebeurde trouwens niet op een piste, maar bij een huisje. Op de kinderweide gaat het niet hard genoeg om ongelukken te veroorzaken. Al gaan de ontwikkelingen wel hard. Ik vind Saar nog steeds een beetje jong om op de ski’s te staan, maar vanochtend wilde ze wel weer de heuvel op en lekker glijden. Dankzij de inzet van oom Wils ging het vandaag echt een stuk beter. Glijdend overbrugde ze de afstand tussen haar oom en haar vader. Al vond ze vrijwel meteen dat ze recht had op een kop warme chocomelk. ‘Ik kan toch al skiën, dan wil ik nu warme chocolademelk!’ Uiteindelijk heeft ze het gekregen. Ook haar leraren en gruppies Fleur en Fien deelden mee in het warme nat.

Photobucket - Video and Image Hosting

’s Middags hebben we de kinderen bij Appa en Oti gedumpt, mede op het eigen verzoek van opa en oma. Fleur is samen met Dave op het terras bovenop de berg gaan zitten. Beiden te voet. Wils, Annet en ik zijn gaan racen. Heerlijk over de pistes, koude wind in het gezicht, muziek uit de mp3-speler op het hoofd. Tussendoor een pitstop in de zon met heerlijke Zwitserse aardappelschotel en een mooie vrouw.

Photobucket - Video and Image Hosting

Met dit soort tussendoortjes en de drankjes blijft de dikke buik mooi rond mijn middel hangen. Misschien volgende week toch maar een abonnement nemen op de sportschool. Maar eerst nog één dag op de ski’s, dan terug (weer in twee dagen, hotel is besproken, lang leve internet) en zaterdag al weer presenteren en zondag een reportage voor televisie maken. Daar ben ik mentaal nog niet aan toe…

Een gedachte over “Helikopter hulp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s