2 mijlpalen

Op deze druiligerige, om maar niet te zeggen kletsnatte verkiezingsdag, bereikten we in ons gezin twee mijlpalen. Voordat ik de mijlpalen onthul, eerst even een wonderlijke verbazing. Mijn zus is jarig (38). Mijn zus woont aan de andere kant van de wereld. Mijn zus had ik vanochtend aan de telefoon. Kraakhelder en zonder vertragingen! We vinden het al zo gewoon. Terecht? Ja, want het is gewoon gewordne. Maar 7 jaar geleden nog belde ik mijn ouders vanuit overal in de wereld, altijd met een gigantische vertraging: ik kon een antwoord roepen, een douche nemen, het beetje haar op mijn hoofd op orde brengen en dan rustig gaan zitten om het tegengeluid uit Nederland te ontvangen.

Dan de twee mijlpalen van deze dag. Saar is voor het eerst achterop de fiets meegevoerd zonder zitje. Ze is echt op weg naar volwassenheid.

Photobucket - Video and Image Hosting

De echte volwassenheid laat natuurlijk nog even op zich wachten. Toch heeft Saar vandaag al gestemd. Ze mocht de rode knoop indrukken op het moment dat Fleur aan de beurt was. Saar en Fien zijn allebei meegeweest naar het stemlokaal. Want jong geleerd is oud gedaan. Want stemmen moet, ook al is het moeilijk om een keuze te maken.

Photobucket - Video and Image Hosting

Een gedachte over “2 mijlpalen

  1. Wat zijn de “dametjes” al betrokken bij het maatschappelijk gebeuren. Wanneer komt het boekje “zo voeden wij onze peuters op”?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s